Traditionella behandlingar

Olika frisörtjänster hos en frisör i Göteborg

Studio Sweet erbjuder behandlingar, produkter och kundservice med kvalité och omsorg för Ditt hår.

Hårklippning i Göteborg


Alla är välkomna till mig, Dam, Herr, Ungdom, Barn samt alla typer av hår och frisyrer oavsett om du har, lockigt, vågigt, rakt, fint, kort eller långt hår

Konsultation

Alla behandlingar börjar alltid med en konsultation. Ibland är det bra om du kan visa en inspirationsbild av vad du tänkt dig. Tänk på att alla hår är olika och att din frisyr aldrig kan bli exakt likadan som på bilden.

Vid hårklippning pratar vi om vilken frisyr du önskar samt hur mycket som du vill klippa och om du eventuellt vill göra större förändringar av din frisyr. Du kan alltid få råd om passande frisyr och skötsel. En hårklippning hos mig börjar alltid med en hårtvätt. Ibland görs dock undantag, om du som kunden önskar avstå eller om det är bättre att klippa just ditt hår torrt. Barns hår tvättas inte.

Frisyr

Att klippa en frisyr är en process där jag använder mina verktyg för att ändra hårets längd och form efter önskad frisyr. Frisyren anpassas efter din ansikts- och huvudform samt hårtyp och önskemål.

Det finns 4 olika klippsätt (Hel form, Lika längd, Ökande längd, Gradering) men kombinationerna av dessa är oändliga.

Mitt mål som frisör är att ge dig en frisyr som du känner dig snygg och bekväm i och som lyfter fram din personliga stil med hjälp av klippingen, hårets färg, textur och form. Tillsammans skapar vi en frisyr som passar dig!

Barbering, rakning och skäggklippning


Klipper och formar skägg samt klassisk rakning med kniv. Erbjuder även kurser i "Traditionell slätrakning med kniv" där du lär dig att raka dig själv.

Klassisk rakning med kniv

En Klassisk rakning börjar med att jag masserar in en rakolja på kinder, haka och hals för att mjuka upp skäggstubben. Därefter läggs ett omslag med varm, våt handduk runt ansiktet. Raktvål/rakskum appliceras och masseras på skäggstubben och därefter börjar rakningen. Behandlingen avslutas med en kall handduk och en återfuktande ansiktskräm/aftershave masseras in i huden. Väljer du Lyxrakning gör jag även en peeling och mask.

Skäggklippning

Vid en skäggklippning diskuterar vi först vilken form du önskar och hur mycket du vill klippa. Skägget klipps med både sax och maskin och kanterna (hals och kinder) runt skägget rakas. Rakningen går till enligt ovan och avslutas med en återfuktande ansiktskräm/aftershave på hals och kinder samt mjukgörande olja i skägget.

Hygien

Jag tvättar händerna mellan varje kund och använder alltid rena handdukar. Utrustningen rengörs mellan varje kund. Rakkniven desinficeras mellan varje kund samt byter till nytt rakblad.

Hårfärgning, slingor och toning


Att färgförändra ett hår innebär att man antingen lägger till eller tar bort pigment på håret. Det kan göras beständigt med permanent hårfärg eller med blekning. En toning/nyansering är en tillfällig ton som mattas av vid varje hårtvätt.

Produkt

Jag använder mestadels hårfärg och blekning från Hårologi som är en professionell hårfärg och blekning. Hårfärgen finns i många olika nyanserna och är ammoniakfria och ger ett glänsande och långvarigt resultat. Den täcker också grått hår till 99%. Använder ibland även färger/toning från andra märken såsom Four reasons, Luxima och Revlon.

Teknik

Jag använder den teknik som krävs för att nå önskat resultat. Det kan vara helfärgning, helblekning folieslingor, slingor i hätta (kort hår), Balayage, airtouch mfl. Ibland kan det vara svårt för dig som kund och veta hur du ska boka tid, beroende på vilken teknik och tidsåtgång som krävs för ditt önskade resultat. Du är alltid välkommen att höra av dig för råd.

Permanent

och Volymbehandling


En permanent kan göra ditt hår lockigt, vågigt och nästan bara lite volym. Hur lockigt resultat du önskar samt typ av lockighet och varaktighet, bestäms med hjälp av storlek på spolar, styrka på permanentolja, rullningsteknik samt ditt hårs längd och kvalité. Håret tvättas, rullas på spolar och en permanentolja appliceras på spolarna. Efter verkningstiden sköljer man av spolarna och applicerar fixering. Denna process är samma oavsett hur lockigt resultat som önskas.

Kur för hårvård


Hårologi

Jag erbjuder behandlingar för dig som har problem med hårbotten såsom:

 • Beläggningar
 • Torr, fet hårbotten
 • Torra, feta mjäll
 • Psoriasis, seborré
 • Irriterad rosa, röd kliande hårbotten

Behandlingen löser upp och rensar hårbotten från slaggprodukter samt pH-neutraliserar hårbotten. Kan även göra hårtest för att rekommendera individuellt anpassade hårvårdsprodukter.

Olaplex

Gör även behandling med Olaplex för att stärka bindningarna i håret. Kan rekommenderas för slitet och kemiskt behandlat hår.

Inpackning

Har du ett torrt hår som behöver en extra boost av fukt och proteiner kan en anpassad inpackning med värme vara välgörande får både hår och hårbotten.

Antifriss- och Keratin behandling


Denna behandling gör håret mindre frissigt och slätar ut håret. Håret blir rakt och glansigt. Är ditt hår väldigt lockig och frissig blir håret inte alltid helt rakt. Håret tvättas och torkas, därefter appliceras en kräm som får verka i värme. Håret plattas, sköljs samt torkas igen. Beroende på ditt hårs förutsättningar bestäms verkningstid, värme och plattning.

Denna behandling förbättrar inte kvalitén på ditt hår, men lägger sig som en skyddande hinna på håret och gör att håret upplevs mer hälsosamt och lättskött. Varaktigheten av behandlingen är cirka 3 månader, men kan bero på ditt hårs förutsättningar samt hur ofta du tvättar håret.

Hair extensions

, Hårförlängningar


Hårförlängning med Mago

Mago är en ny hårförlängningsmetod där slingorna knyts fast i ditt hår med hjälp av bomullstråd och bergsklättrarknutar. Håret fästes således helt utan värme och kemikalier och är därför skonsamt mot både hår och miljö. Vid borttagning av håret klipps knuten bort och slingan faller av. Jag använder hår från Simply Natural som är ett äkta indiskt hår med kvalitets certifikat GSP. Titta in för en konsultation så berättar jag mer!

Hårförlängning med keratinfästen

Jag använder hår från Euro So Cap och So.Cap original. Det är 100% Remy-kvalitet. Konsultation måste bokas först för bestämning av hårfärg.

Hårförlängning med Tape

Tejphår ger dig ny frisyr på kort tid med längd, volym och färg. Håret kan eventuellt återanvändas och sättas om beroende på din skötsel av hårförlängningen.

Peruk & Hårersättning


Peruk

Som en erfaren frisör hjälper jag dig att hitta en perukmodell och frisyr som passar dina behov och önskemål. Om du har håravfall pga. medicinsk behandling, rekommenderar jag att du besöker mig innan du tappat allt hår, eller tar med ett nytaget foto. Då blir det lättare att hitta en peruk med rätt hårfärg och frisyr. Det finns även turbaner, sjalar, ögonfransar, skötselprodukter.

Har du fått rekvisition från ditt landsting eller region, så innebär det att du fått rätt till ersättning för en viss del av perukens kostnad. Ta med din rekvisition vid ditt första besök hos mig.

Peruken och dess tillbehör är beställningsvara för att det ska passa dig så bra som möjligt. Vid behov klipper jag in frisyren. Du får skötselråd och tips för hur du tar hand om din peruk på bästa sätt.


Hårersättning

Jag erbjuder hårersättningar som döljer tunna eller kala partier på hjässan och som fungerar som ett komplement till ditt eget växande hår. Hårersättningen appliceras för att sitta under en längre tid och är anpassad att fungera med olika livsstilar och situationer. Den bärs dygnet runt och ingen märker skillnaden mot ett naturligt hår.


Har du frågor angående peruk eller hårersättning, kontakta mig så hjälper jag dig.

Hårologi


Hårologi är ett svenskt hårvårdsmärke som kan erbjuda individuellt anpassade hårvårdsprodukter. Produkterna balanserar hårets inre struktur och stänger fjällskiktet och reglerar hårbotten.

Har du problem med din hårbotten såsom:

 • Beläggningar
 • Torr, fet hårbotten
 • Torra, feta mjäll
 • Psoriasis, seborré
 • Irriterad rosa, röd kliande hårbotten

Jag gör en rensning och löser upp slaggprodukter samt ph-neutraliserar hårbotten.
Jag gör även en hårtest för att rekommendera individuellt anpassade hårvårdsprodukter.

Varför hårologi?

 • Svensktillverkat
 • Think Green - signaturserien/Positivlistan
 • Biologiskt nedbrytbart
 • Miljövänliga förpackningar
 • Allergitestade råvaror - (ej djurtestade)
 • Ozonvänliga
 • Produktdeklaration
 • Finns endast hos utbildad hårolog
 • pH-anpassade 4,5-5,5
 • Individuellt anpassade produkter
Kom in och testa ditt hår
Individuellt anpassade hårvårdsprodukter till dig.

Ögon


Ögonfransförlängning

Ögonfransarna appliceras frans-för frans vid roten av dina egna fransar.

Lash- och Browlift

Ger fransarna en fin böj samt att de ser längre och fylligare ut. Ger brynen ett lyft och de ser tätare och fylligare ut. Håller i cirka 6-8 veckor. Kom utan linser och make up.

Jag utför även färgning av fransar, bryn & plockning

Näs- och Öronhåltagning


Nu kan du göra hål i näsan och öronen på ett säkert och enkelt sätt.

Jag är Certifierad näs- och öronhåltagare och använder Blomdahl Medical Ear Piercing, som är en modern teknik och hudvänligt material. Nässmycket och örhängena som används vid håltagningen är utformade så att hålet ska läka på ett bra sätt. Materialet är hudvänligt för att minimera risken för allergiproblem. Målsmans tillåtelse krävs för dig som är under 18 år.

Örat/Näsan desinficeras före håltagning. Smycket är sterilt förpackat. Skriftliga skötselråd medföljer:

Medicinsk håltagning i öra och näsa – Blomdahl är ledande i Sverige - Blomdahl

Fiskpedikyr


Doktorsfisken eller Garra Rufa som den heter, härstammar från kangal-området i Turkiet. Fiskarna används i dag av skönhetssalonger som peeling för fötterna. Fiskarna har inga tänder utan nafsar försiktigt bort torr, flagnande och död hud men angriper aldrig frisk och levande vävnad.

Så här går behandlingen till:

 • Behandlingen börjar med fötterna torkas av med varm/fuktig handduk
 • Fötterna sänks sedan ned i ett akvarium med Garra Rufa fiskar som nafsa på dina fötter.
 • Under behandlingen ger fiskarna en behaglig massage samtidigt som du får mjuka och lena fötter. (30 min)
 • Torka av fötterna med handduk och avsluta med att smörja in fötterna med en fotkräm
Viktigt att tänka på innan behandlingen:
 • Använd inte lotion/olja eller medicinska/kemiska ämnen på fötter och ben dagarna före behandling. (Fiskarna mår dåligt av detta).
 • Öppna sår på fötter och underben måste vänta med behandling tills såret läkt av hygieniska skäl
 • Nagelsvamp/fotsvamp/vårtor ska behandlas klart före besök hos fiskarna pga. smittorisk.
 • Personer med nedsatt immunförsvar pga. sjukdom eller medicinering avrådes från behandling.

Kurs


Erbjuder även kurser:
"Traditionell slätrakning med kniv" (Du lär dig att raka dig själv med kniv)

"Lär dig fläta hår" (Även i samarbete med Medborgarskolan Göteborg)

 
Dela